Saab ska göra Sydney Opera House säkrare

Svensk-australisk säkerhet i det ikoniska operahuset.

Swedish defence- and security group Saab secures bid for new security system at Sydney Opera House.

•••

Svenska Saab Group har vunnit kontraktet för att leverera det nya säkerhetssystemet till det ikoniska operahuset i Sydney, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kontraktet har skrivits med Sydney Opera House Trust och handlar om det egna systemet OneView-system som är utvecklat i Australien. Systemet kommer att samla samtliga system i huset och ge personalen ett enda överblickbart gränssnitt att kontrollera funktionerna med.

I pressmeddelandet säger Jessica Öberg, chef för affärsområde Industrial Product & Services:

Vi på Saab är stolta över att ha blivit valda för att uppgradera säkerhetssystemet för Sydney Opera House med vårt OneView-system. Saab har över 40 OneView-installationer i infrastrukturanläggningar över hela Australien. Vi är hedrade över att kunna lägga till detta välkända landmärke på listan.

Sedan tidigare har Saab Group levererat säkerhetslösningar till bland annat Southern Queensland Correctional Centre och 16 olika militära installationer åt den australiska försvarsmakten.

Sydney Opera House är vana vid att arbeta med svenska leverantörer. Förutom de välkända lerplattorna från skånska Hörby och Ekeby som pryder fasaden, var ABB leverantör till det nya moderniserade scentekniska systemet.

•••

Följ Australienbloggen på Facebook och Twitter.

Sharing is caring