Statsrådet Ardalan Shekarabis Spotify-lista inspirerad av australisk politiker. Pic by: Ardalan Shekarabi.

Shekarabis corona-spellista inspirerad av australisk politiker – Lyssna här!

Socialförsäkringsministern skapar Spotify-lista med coronatema efter inspiration från australisk delstatspolitiker.

Swedish minister for social security Ardalan Shekarabi creates Spotify-playlist in plea for social distancing, borrowing the idea from Victoria premiere and fellow Labor politician Dan Andrews.

•••

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) använder sig av Spotify för att påminna om vikten av social distansering för att minska smittspridningen under coronakrisen.

Shekarabi har låtit sig inspireras av den australiska politikern och S-kollegan Dan Andrews som är delstaten Victorias Labor-märkta premiärminister.

Andrews skapade i början av april en spellista på Spotify för att uppmana sina följare att hålla avståndet till varandra under pandemin. Bland de femton låtarna återfinns Tom Petty and the Heartbreakers “Don´t Come Around Here No More” och “Don’t Stand So Close To Me” av Sting men även Joy Divisions “Isolation”.

Australienbloggen ställde ett par frågor till Ardalan Shekarabi, som säger att han själv snappade upp Andrews spellista på sociala medier:

Jag försöker följa politik och politiker  i andra länder så gott det går. Med sociala medier är det väldigt enkelt att få en viss inblick.

Statsrådets spellista heter “Håll avstånd, platta ut kurva, rädda liv” och innehåller sammanlagt åtta låtar. Shekarabi har dock bett om fler låttips, så det är inte omöjligt att spellistan inom kort kommer att växa. För närvarande är det en viss svensk artist som får mest speltid i Shekarabis öron:

Sånt där går i vågor, men just nu går Robyn varm i lurarna.

Med låtar som brittiska The Polices “Don´t Stand So Close To Me”, Björns vänners “Isoleringskväll” och amerikanska Nirvanas “Stay Away” är Shekarabis budskap tydligt: Håll distansen till varandra under kristiden. Men statsrådet uttrycker även optimism med svenska Lalehs “Det Kommer Bli Bra”.

Huruvida det blir corona-inspierade tips i framtiden exempelvis med böcker eller filmer återstår att se.

Man ska aldrig säga aldrig! Jag är också väldigt förtjust i film, så möjligt att det kommer en på det ämnet om det hinns med.

Den enda låten som Shekarabi lånar direkt från Dan Andrews spellista är “Don´t Stand So Close To Me”, dock i The Police tappning i stället för Andrews som tipsade om Stings soloversion.

Jag kör på The Police-versionen, i det här fallet tycker jag ursprungslåten är bäst.


Lyssna på både Ardalan Shekarabis och Dan Andrews spellistor med corona-tema på Spotify här nedan:

•••

Följ Australienbloggen på Facebook och Twitter.

Sharing is caring