AUV62-AT. Pic by: Saab Group.

RAN lägger Saab-order på övningssystem för anti-ubåtsjakt

Ännu ett australiskt försvarskontrakt till Saab Australia.

Tidigare i veckan kunde Australienbloggen rapportera om ett miljardkontrakt gällande mobila fältsjukhus som Saab fått beställning på från det australiska försvarsdepartementet.

LÄS MER: Ännu ett australiskt försvarskontrakt för Saab

Nu rapporterar flera australiska tidningar med försvarstema att Saab tilldelats ännu ett försvarskontrakt, denna gången med Royal Australian Navy. Det handlar om ett utbildningssystem för anti-ubåtsjakt i form av en undervattensfarkost som simulerar en ubåt, en torped eller en obemannad undervattensfarkost. Systemet AUV62-AT inkluderar fem års support och ordern är värd 20 miljoner australiska dollar med leveransstart 2022, rapporterar bland annat Defence Connect.

Sharing is caring