Screencap. Copyright: IKEA Australia/CHE

Australisk IKEA-reklam skapar kontrovers

Yogareklam får kritik från hinduisk lobbygrupp.

Screencap från Youtube. Copyright: IKEA Australia/CHEP

Den senaste reklamkampanjen från IKEA Australien väcker ont blod, i alla fall hos den amerikanska lobbygruppen Universal Society of Hinduism.

Reklamkampanjen, som introducerades för cirka en vecka sedan och är gjord av den uppmärksammade reklambyrån CHEP, består av en sju minuter lång instruktionsvideo för de vanligaste Yoga-poserna komplett med matchande produkter från det svenska möbelvaruset. Bland annat associeras en av poserna med ett martiniglas.

Universal Society of Hinduism riktar kritik mot att IKEA trivialiserar den hinduiska meditations- och träningsformen, skriver bland annat den australiska reklamnyhetstidningen Bandt i artikeln: “Hindu Rage! IKEA Australie & CHE Proximity Latest To Upset Religios Group“.

Sharing is caring